Gyász: Elhunyt Sásdi István

2018. 04. 04. (szerda) 13.45

Szomorúan tájékoztatjuk a kollégákat, barátokat, ismerősöket, hogy Sásdi István, a Debreceni Sportcentrum Közhasznú Nonprofit Kft. korábbi üzemeltetési osztályvezetője, 2018. április 03-án, méltósággal viselt betegség után örökre eltávozott.

Pista, Pista bácsi – ahogy a kollégák szólították, 1938. július 26-án született Debrecenben.

Szakmai pályafutása elején a Hungária Műanyag-feldolgozó Vállalatnál dolgozott, majd később műszaki ellenőrként is tevékenykedett.  Házasságkötését követően két gyermeke született.

1992 májusában a Hódos Imre Sportcsarnok és Létesítményei nevű önkormányzati fenntartású céghez vezetett a pályája.

Óriási kihívás elé nézett, mikor a 2000-ben megalakult Debreceni Sportcentrum Kht. műszaki – üzemeltetési csapatát szinte az alapoktól kellett felépítenie. Szakmai tapasztalata, lelkesedése, energiája eredményeként rövid időn belül, sokak által elismert csapatot formált.

Sikerrel teljesítve a rábízott feladatokat, többek között aktív részese lehetett olyan világesemények szervezési gárdájának, mint a 2001-es Junior Atlétikai Világbajnokság, a Főnix Csarnok építését követő, 2002-es Tornász Világbajnokság, de említhetjük a 2012-es Úszó Európa-bajnokságot is.

Csapatával együtt kivette a részét a Hódos Imre Rendezvénycsarnok, az Oláh Gábor utcai Sportkomplexum, a Sport Hotel, majd később a Debreceni Sportuszoda, a Debreceni Jégcsarnok és a Főnix Csarnok napi szintű üzemeltetési feladatainak megoldásából is.

Életútját azonban megtörte a betegség, amivel szemben, a rá jellemző állhatatossággal és férfias kiállással vette fel a küzdelmet.

Sokak számára, akik az Ő irányítása alatt kezdték a pályájukat, többet jelentett, mint munkatárs vagy főnök.

Vezető volt, aki mindig képes volt motiválni a beosztottjait, kollégáit. Mindenkivel megtalálta a hangot.  Ötletei, javaslatai a cég működését tették jobbá, egyszerűbbé.


Sokan, sokat tanultak tőle és sokat köszönhetnek neki. Nyugodj békében, Pista! A Debreceni Sportcentrum Kft. Sásdi Istvánt saját hallottjának tekinti. Temetéséről később történik intézkedés.

 

 
Cikk nyomtatása